15 Aralık 2015 Salı

MSM JEL NEDİR ?

MSM JEL NEDİR ?
MSM Nedir ve Ne İşe Yarar? MSM, metil-sulfonil-metan’ın kısaltılmışıdır. DMSO adlı, aslında bir tür sülfür olan maddeden üretilir. Sülfür, vücudun cilt sağlığını geliştirmek gibi belli fonksiyonları yerine getirebilmesi için gereksinim duyduğu bir maddedir. MSM en yüksek biyoyararlanıma sahip organik sülfür kaynağıdır. Eklemlere, kıkırdaklara ve saç gibi katılgan dokulara sülfür girişini destekleyerek bağ doku elastikiyetinin devamlılığına yardımcı olur.
MSM Faydaları
MSM doğada bulunan bir sülfür bileşiği olup antioksidan, antienflamatuvar ve analjezik özelliklere sahip olduğu bilimsel çalışmalarla gösterilmiştir. Metil-sulfonil-metan; yani MSM, artrit sorunu olan kişiler için yardımcı bir sülfür kaynağıdır. Eklemleri koruyan bağ dokuları sülfür yardımıyla oluşur. Bitkisel gıdalarla yapılan diyetler yeterli sülfür alımını sağlayabilir; ama sadece kişi hemen her gün sadece lahana, brokoli, brüksel lahanası gibi “gaz yapan” sebzeleri yerse… İşin özüne bakılırsa, bazı kişiler yüksek oranda sülfür taşıyan sebzelere genellikle katlanamazlar. Ancak, MSM gerekli olan sülfürü uygun bir takviyenin alınmasıyla sağlayabilir. Esnekliği yenilemek için glukosamin ve kondroitin, ağrı tedavisinde ise MSM alımı öneriliyor. Ağrıdan kurtulmak, MSM’in en büyük yararlarından birisidir. Glukozamin ile birlikte alımı ağrıyı daha etkili biçimde hafifletir. Fiziksel fonksiyonları desteklediği ve günlük aktivitede anlamlı bir iyileşme sağladığı gösterilmiştir.
MSM sadece artrit için değildir. Aynı zamanda mesane enfeksiyonlarında ki ağrıyı ve saman nezlesinde görülen sürekli hapşırığında da kesilmesinde yararlı olabilir.
MSM, gastrointestinal sistemi kaplayarak, allerjenlerin bağlanmasını engeller ve böylelikle alerjik reaksiyonu engeller. Araştırmalara göre, MSM’in günlük dozları, çevresel, besin ve ilaç allerjenlerine karşı önemli ölçüde direnç kazandırır.
MSM, saç dökülmesine karşı etkili olabilir. Çünkü MSM saç uzamasını destekleyen bir sülfittir. Bu yüzden saç kremlerinde yer alır. Ancak, takviye şeklinde de alınabilir.”Japanese Journal of Medicine“de Ağustos 1987’de yayınlanan bir durum çalışmasında, MSM’in öncüsü olan DMSO ile saç kaybının tersine işlediği bulundu. Durum çalışmasında amiloidoz’a – ya da organ ve dokularda anormal protein birikimine – bağlı olarak saç dökülmesi ve ağarması yaşayan 67 yaşındaki bir erkek ile ilgiliydi. Yaklaşık 8 aylık DMSO kullanımından sonra vakanın saçı uzamaya ve beyazdan, kendi orijinal rengi olan siyaha dönüşmeye başladı.
MSM Yan Etkileri
MSM’in tek bir dozu genellikle etkili olmaz. Bu yüzden normalde iyileşme görülünceye dek, MSM’in gün boyunca periyodik olarak, ya da birbirini izleyen günlerde; örneğin 2-21 gün arası kullanılması öneriliyor. Her bir MSM doz miktarı o denli hassas değildir, özellikle bir çok birbirini izleyen dozlar alındığında, MSM vücuttaki doku ve sıvılarda biriktiğinden etkisini gösterir.
…….. Yukarıda yer alan metin haber ve bilgi amaçlı hazırlanmış olup, hekimin uygulayacağı teşhis ve tedavisinin yerine geçmez. Herhangi bir tedavi sürecine başlamadan önce mutlaka sağlık uzmanının görüş ve onayı alınmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder